1. Σουβλάκια με λουκανικάκια, Dirollο Emmental Light και λαχανικά ( για 4 σουβλάκια)
12 λουκανικάκια χωριάτικα (μπουκίτσες)
½ Dirollo Emmental Light
12 ντοματίνια
2 πιπεριές πράσινες
2. Σαγανάκι Dirollo Kαπνιστό με μέλι και σουσάμι
200 γρ. Dirollo Kαπνιστό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
*Υπολογίστηκαν υλικά για 2-3 άτομα!
3. Μπουγιουρντί (Mix από διάφορα τυριά Dirollo με ντομάτα και πιπεριά)
100 γρ. Dirollo Mix
100 γρ. Dirollo Kαπνιστό
100 γρ. Dirollo Emmental Light
1 ντομάτα
1 πιπεριά
*Υπολογίστηκαν υλικά για 3-4 άτομα!
4. Πατατούλες οφτές με Dirollo Spread και μυρωδικά
4 πατάτες
200 γρ. Adoro τυρί κρέμα
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού σχοινόπρασο
½ κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
Αλάτι
Λίγο φρέσκο πιπέρι
1. Σουβλάκια με λουκανικάκια, Dirollο Emmental Light και λαχανικά
1. Κόβουμε το Dirollo Emmental Light και τις πιπεριές στο ίδιο μέγεθος με τα λουκάνικα.
2. Παίρνουμε 4 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκια και περνάμε ως εξής: ένα ντοματίνι, ένα κομμάτι Dirollo emmental, μια πιπεριά και το λουκανικάκι. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Το ίδιο κάνουμε και στα υπόλοιπα καλαμάκια.
3. Ψήνουμε στη σχάρα .
2. Σαγανάκι Dirollo Kαπνιστό με μέλι και σουσάμι
1. Τοποθετούμε το Dirollo πάνω στη σχάρα σε σιγανή φωτιά και το γυρίζουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί.
2. Αφού ψηθεί το αλείφουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
3. Μπουγιουρντί (Mix από διάφορα τυριά Dirollo με ντομάτα και πιπεριά)
1. Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψιλοκόβουμε τα τυριά καρεδάκια και τα ρίχνουμε στο κέντρο του αλουμινόχαρτου.
2. Προσθέτουμε από πάνω το Dirollo Mix, δύο στρογγυλές φέτες πιπεριάς και δύο ντομάτας.
3. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα πουγκιού , το τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
4.Πατατούλες οφτές με Adorο τυρί κρέμα και μυρωδικά
1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
2. Τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο, και τις ψήνουμε σε θράκα στο τζάκι για περίπου 30’.
3. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το Adoro τυρί κρέμα με τα μυρωδικά.
4. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις ψιλοκόβουμε, τις ρίχνουμε και αυτές στη λεκάνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.