Για τη βάση:
300 gr. μπισκότα βουτύρου
125 gr. βούτυρο
150 ml. γάλα
60 gr. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
Για τη μους:
100 gr. κουβερτούρα
200 gr. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα τυριού:
400 gr. Adoro τυρί κρέμα
50 ml. κρέμα γάλακτος
4 φύλλα ζελατίνη
2 κουταλιές της σούπας άχνη
1 κάψουλα βανιλλίνης
1. Ετοιμάζουμε τη μους: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την ζάχαρη άχνη και την αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα με μια μαρίζ.
2. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
3. Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για την βάση εκτός από τα μπισκότα, μόλις το μείγμα πάρει ρευστή μορφή αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα.
4. Στρώνουμε μια μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα της βάσης. Αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού.
5. Αφήνουμε την φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
6. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Βάζουμε την ζελατίνη σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό να μαλακώσει.
7. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια καλή βράση και προσθέτουμε την ζελατίνη, ανακατεύουμε μέχει να ομογενοποιηθεί.
8. Στο μίξερ χτυπάμε το Adoro τυρί κρέμα με την άχνη, σταματάμε το χτύπημα και τέλος προσθέτουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
9. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην φόρμα με την βάση την κρέμα τυριού και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
10. Λίγο πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την μους, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τρούφα!
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.