Τάρτα με Μανιτάρια και Dirollo Cheese Mix
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
290 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
60 ml νερό παγωμένο
Για τη γέμιση:
250 γρ. Dirollo Cheese Mix
500 γρ. μανιτάρια
150 γρ. μπέικον
200 ml κρέμα γάλακτος
70 ml γάλα
20 γρ. βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
1.Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι,
2. Όταν γίνει μια ζύμη σαν ψίχουλα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ομοιόμορφη , ελαστική ζύμη.
3. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’, την ανοίγουμε και την στρώνουμε σε μια μεσαία ταρτιέρα.
Για τη γέμιση:
1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να ψηθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-6 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από την φωτιά.
3. Ξεκινώντας με το τυρί, κάνουμε στρώσεις στην ταρτιέρα, εναλλάξ τυρί με μείγμα μανιταριών.
4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε την τάρτα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 περίπου λεπτά.

- Δοκιμάστε επίσης το Dirollo Καπνιστό και το Dirollo Emmental Light στην τάρτα.
- Μπορείτε αντι για χειροποίητη ζύμη να χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας.
- Στην τάρτα εκτός από το μπέικον ταιριάζει και το ζαμπόν ή κάποιο άλλο καπνιστό αλλαντικό.

- Τα μανιτάρια αποτελούν πηγή πρωτεϊνών με χαμηλή όμως βιολογική αξία, ενώ επίσης αποτελούν καλή πηγή σεληνίου και χαλκού, δύο πολύτιμα αντιοξειδωτικά ιχνοστοιχεία. Η προσθήκη ημίπαχου τυριού θα προσδώσει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, αλλά με λιγότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες.


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.