Για τη ζύμη:
290 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
60 ml νερό παγωμένο
Για τη γέμιση:
250 γρ. Dirollo Cheese Mix
500 γρ. μανιτάρια
150 γρ. μπέικον
200 ml κρέμα γάλακτος
70 ml γάλα
20 γρ. βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Για τη ζύμη:
1.Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι,
2. Όταν γίνει μια ζύμη σαν ψίχουλα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ομοιόμορφη , ελαστική ζύμη.
3. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’, την ανοίγουμε και την στρώνουμε σε μια μεσαία ταρτιέρα.
Για τη γέμιση:
1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να ψηθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-6 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από την φωτιά.
3. Ξεκινώντας με το τυρί, κάνουμε στρώσεις στην ταρτιέρα, εναλλάξ τυρί με μείγμα μανιταριών.
4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε την τάρτα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 περίπου λεπτά.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.