Υλικά για την τάρτα:
500 gr. αλεύρι
250 gr. βούτυρο Adoro, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αυγού
80 ml. παγωμένο νερό
Υλικά για τη γέμιση:
500 gr. Dirollo Emmental Light τριμμένο
250 gr. Dirollo Kαπνιστό
125 gr. Dirollo Mozzarella
200 ml. κρέμα γάλακτος Adoro
500 gr. μανιτάρια
200 gr. λιαστή ντομάτα
50 gr. βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια μαντζουράνας
Για τη ζύμη:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ομοιόμορφη , ελαστική ζύμη.
2. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’, την ανοίγουμε και την στρώνουμε σε μια μεσαία ταρτιέρα.
Για τη γέμιση:
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες, αφού τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει όλα.
2. Μόλις είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, την μαντζουράνα, ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40’.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.