SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 198 θερμίδες

    Τώρα μόνο 146

    Μακαρονόπιτα της Γιαγιάς με Dirollo Cheese Mix

    • 10 μερίδες
    • 90 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 198 θερμίδες

    Τώρα μόνο 146

    Μακαρονόπιτα της Γιαγιάς με Dirollo Cheese Mix

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 198 θερμίδες

    Τώρα μόνο 146

Μακαρονόπιτα της Γιαγιάς με Dirollo Cheese Mix

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160 ml χλιαρό νερό

20 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

300 γρ. Dirollo Cheese Mix

400 γρ. τυρί φέτα

250 γρ. μακαρόνια No5, βρασμένα

800 ml γάλα

4 αυγά

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.

2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ισόποσα κομμάτια και ανοίγουμε 2 φύλλα για ένα μεγάλο ταψί 38 εκατοστών.

3. Στρώνουμε το ένα φύλλο στο καλά λαδωμένο ταψί και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

4. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το Dirollo Cheese Mix, τη φέτα θρυμματισμένη, το μοσχοκάρυδο, τα 3 αυγά και τα 300 ml γάλα.

5. Ρίχνουμε την γέμιση πάνω από το στρωμένο φύλλο και κλείνουμε με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε, κλείνοντας τις άκρες της πίτας καλά, χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι την επιφάνεια.

6. Χτυπάμε το ένα αυγό με τα υπόλοιπα 500 ml από το γάλα και περιχύνουμε την πίτα, την οποία αφήνουμε για 10 λεπτά πριν ψήσουμε, ώστε να απορροφηθεί το μείγμα.

7. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C και σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο για να μπορούμε να κόψουμε τα κομμάτια ομοιόμορφα,

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.