Για το φύλλο:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 ml χλιαρό νερό
20 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
300 γρ. Dirollo Cheese Mix
400 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. μακαρόνια No5, βρασμένα
800 ml γάλα
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
1. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ισόποσα κομμάτια και ανοίγουμε 2 φύλλα για ένα μεγάλο ταψί 38 εκατοστών.
3. Στρώνουμε το ένα φύλλο στο καλά λαδωμένο ταψί και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
4. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το Dirollo Cheese Mix, τη φέτα θρυμματισμένη, το μοσχοκάρυδο, τα 3 αυγά και τα 300 ml γάλα.
5. Ρίχνουμε την γέμιση πάνω από το στρωμένο φύλλο και κλείνουμε με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε, κλείνοντας τις άκρες της πίτας καλά, χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι την επιφάνεια.
6. Χτυπάμε το ένα αυγό με τα υπόλοιπα 500 ml από το γάλα και περιχύνουμε την πίτα, την οποία αφήνουμε για 10 λεπτά πριν ψήσουμε, ώστε να απορροφηθεί το μείγμα.
7. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C και σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο για να μπορούμε να κόψουμε τα κομμάτια ομοιόμορφα,
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.