1 κ. σταμναγκάθι* καθαρισμένο και ζεματισμένο για 2 – 3 λεπτά
Χοντρό αλάτι
Χυμό από 1 λεμόνι (60 γρ.)
1 τομάτα ώριμη κομμένη σε καρεδάκια
2 φέτες Dirollo Καπνιστό (150 γρ. η καθεμία) ψημένες στη σχάρα ή σε δυνατό τηγάνι
100 γρ. ελαιόλαδο
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος βραστών χόρτων θέλουμε.
1. Ανακατεύουμε το σταμναγκάθι, με το ελαιόλαδο, την τομάτα, το χυμό από λεμόνι και το χοντρό αλάτι σε ένα μπολ.
2. Κόβουμε το Dirollo Καπνιστό σε μικρά καρέ και σερβίρουμε την σαλάτα ρίχνοντας το τυρί από πάνω.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.