Μπατόν Σαλέ με Dirollo Mix
ΥΛΙΚΑ
420 gr. μαλακό αλεύρι
130 gr. βούτυρο λιωμένο
100 ml. ηλιέλαιο
250 gr. Dirollo Mix
4 αυγά
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σουσάμι, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
2. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
3. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια λεπτά και τα ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
4. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C.

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μόνο Dirollo Emmental Light και να εμπλουτίσουμε με διάφορούς σπόρους αντί για σουσάμι.

- Γνώριζες ότι τα κίτρινα τυριά περιέχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα ασβεστίου από τα λευκά; Επιλέγοντας εκείνα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά δε προσλαμβάνεις μόνο λιγότερες θερμίδες αλλά και λιγότερο κορεσμένο λίπος του οποίου η κατανάλωση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών και άλλων νοσημάτων.


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.