Ζυμαρικά με Αβοκάντο και Dirollo Cottage
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης, βίδες ή φιογκάκια
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
150 γρ. Dirollo Cottage
1 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 πιπεριά κόκκινη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και αφού τα σουρώσουμε τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
2. Στο multi πολτοποιούμε το αβοκάντο, την πιπεριά, το λάιμ, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το Dirollo Cottage και ανακατεύουμε καλά.
4. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με καβουρδισμένο σουσάμι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

- Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γεύματος το οποίο περιέχει αβοκάντο, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της όρεξης επιφέροντας κορεσμό και μείωση της ανάγκης για κατανάλωση σνακ μετά το φαγητό, σε άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος.
- Η προσθήκη τυριού με χαμηλά λιπαρά στο γεύμα σου συμβάλλει επίσης στη ρύθμιση του σωματικού σου βάρους, αφού θα σου αποδώσει λιγότερες θερμίδες!


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.