1 πέστροφα
100 γρ. Dirollo Cottage
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 κλωναράκια άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 λεμόνια
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Αλάτι
1. Ανακατεύουμε το Dirollo Cottage, με τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, τα οποία ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.
2. Γεμίζουμε την κοιλιά της πέστροφας και την ακουμπάμε σε λαδόκολλα.
3. Κόβουμε το ένα λεμόνι σε φέτες και καλύπτουμε την πέστροφα.
4. Ψήνουμε την πέστροφα στον φούρνο.
5. Ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την μουστάρδα, μόλις βγάλουμε την πέστροφα από τον φούρνο περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο και κρεμμυδάκι.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.