2 στήθη κοτόπουλο
200 γρ. Dirollo Emmental Light
100 γρ. σολομό καπνιστό
100 γρ. σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
100 γρ. Adoro τυρί κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1. Ανοίγουμε το στήθος και το προετοιμάζουμε για να το γεμίσουμε.
2. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο, απλώνουμε τον σολομό, το Dirollo Emmental Light κομμένο σε μπαστουνάκια και το σπανάκι.
3. Κλείνουμε σφιχτά το φιλέτο σε ρολό και το δένουμε με σπάγγο.
4. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το ρολό μέχρι να πάρει χρώμα.
5. Τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
6. Ανακατεύουμε τα υλικά για την συνοδευτική σάλτσα, κόβουμε το ρολό σε φέτες περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε με σαλάτα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.