SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 345 θερμίδες

    Τώρα μόνο 288

    Σπανακοτυρόπιτα με Dirollo

    • 10 μερίδες
    • 60 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 345 θερμίδες

    Τώρα μόνο 288

    Σπανακοτυρόπιτα με Dirollo

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 345 θερμίδες

    Τώρα μόνο 288

Σπανακοτυρόπιτα με Dirollo

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

8 γρ. μαγιά στιγμής

130 ml νερό

150 ml γάλα

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

1500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

220 γρ. Dirollo Cottage

450 γρ. Dirollo Classic

1 πράσο

1 ματσάκι άνηθο

2 αυγά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το φύλλο:  Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 15-20 λεπτά.

Για τη γέμιση:

1. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, το πατάμε ελαφρά  με τις παλάμες μας για να βγάλει τα υγρά του.

2. Ψιλοκόβουμε το πράσο και τον άνηθο.

3. Σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μυρωδικά και το σπανάκι, αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα τυριά και τα αυγά.

4. Σε ένα μέγάλο και λαδωμένο ταψί στρώνουμε 1 φύλλο.

5. Ρίχνουμε το μείγμα, τοποθετούμε από επάνω το άλλο φύλλο και κλείνουμε την πίτα πιέζοντας τις άκρες.

6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό.

7. Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε για 50-60 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, στις αντιστάσεις.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.