Για το φύλλο:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά στιγμής
130 ml νερό
150 ml γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
1500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
220 γρ. Dirollo Cottage
450 γρ. Dirollo Classic
1 πράσο
1 ματσάκι άνηθο
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Σουσάμι
Για το φύλλο: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 15-20 λεπτά.
Για τη γέμιση:
1. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, το πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας για να βγάλει τα υγρά του.
2. Ψιλοκόβουμε το πράσο και τον άνηθο.
3. Σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μυρωδικά και το σπανάκι, αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα τυριά και τα αυγά.
4. Σε ένα μέγάλο και λαδωμένο ταψί στρώνουμε 1 φύλλο.
5. Ρίχνουμε το μείγμα, τοποθετούμε από επάνω το άλλο φύλλο και κλείνουμε την πίτα πιέζοντας τις άκρες.
6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό.
7. Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε για 50-60 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, στις αντιστάσεις.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.