250 gr. φύλλο κρούστας
600 gr. Dirollo Emmental Light τριμμένο
4 φέτες παστουρμά των 100 gr.
2 ντομάτες μεγάλες
Ελαιόλαδο
1. Παίρνουμε 2 φύλλα και τα κόβουμε στην μέση οριζόντια έτσι ώστε να έχουμε στοιβαγμένα 4 φύλλα. Τα λαδώνουμε και τα διπλώνουμε εκ νέου στη μέση οριζόντια.
2. Tοποθετούμε στο κέντρο μία φέτα παστουρμά, 150 gr. Emmental και τη μισή ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια χωρίς τους σπόρους και τα υγρά της ντομάτας.
3. Διπλώνουμε σε μορφή φακέλου την παστουρμαδόπιτα.
4. Κολλάμε τις άκρες με λίγο νερό ή λίγο αυγό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τρείς παστουρμαδόπιτες.
5. Λαδώνουμε την επιφάνεια της κάθε πίτας.
6. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180οC 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.