1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. μπρόκολο
400 γρ. Dirollo Emmental Light
180 γρ. μπέικον
150 ml φρέσκο γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
1. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια ταρτιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
2. Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και κόβουμε το μπρόκολο για μπουκετάκια.
3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε μπέικον μέχρι να ψηθεί, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μπουκετάκια του μπρόκολου, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν χρησιμοποιήσουμε την γέμιση.
4. Προσθέτουμε στην γέμιση αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο Dirollo Emmental Light και το γάλα.
5. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.