Αλμυρό Κέικ με Dirollo Καπνιστό
ΥΛΙΚΑ
3 πολύχρωμες πιπεριές
150 gr. Dirollo Καπνιστό
150 gr. Dirollo Classic
200 ml. γάλα
2 αυγά μεγάλα
50 ml. ελαιόλαδο
270 gr. αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, κόβουμε το Dirollo Classic σε κυβάκια και τρίβουμε το Kαπνιστό.
2. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί, προσθέτουμε το αλεύρι, τα τυριά και τις πιπεριές, αλατοπίπερο.
3. Μεταφερουμε σε φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
4. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 40-45 λεπτά.
5. Το διατηρούμε τυλιγμένο αφού κρυώσει καλά.

- Το σπιτικό κέικ μπορεί να αποτελέσει μια θρεπτική και νόστιμη επιλογή για το πρωινό ή το κολατσιό τόσο ενός παιδιού, όσο και ενός ενήλικα. Η προσθήκη light τυριού σε αυτό παρέχει στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά αλλά με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά!


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.