500 γρ. Dirollo Emmental Light κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. Dirollo Kαπνιστό
500 γρ. Ταλιατέλες
500 ml. Adoro per pasta
150 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αυγού
250 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
2 πολύχρωμες πιπεριές
Αλάτι
Πιπέρι
1. Βράζουμε τις ταλιατέλες για 3’ έτσι ώστε να μείνουν πολύ al dente και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
2. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
3. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και προσθέτουμε το μπέικον, τις πιπεριές και τα τυριά μέσα στις ταλιατέλες.
4. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα προσθέτουμε και αυτά.
5. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 30’.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.