400 gr. λουκάνικα
400 gr. χυλοπίτες
200 gr. Dirollo Mix
400 gr. Dirollo Cottage
300 gr. Dirollo Μozzarella
200 ml. γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
2 αυγά
150 ml. χυμό ντομάτας
500 gr. ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Βασιλικό
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά το ελαιόλαδο, αφαιρούμε το περιττό λάδι.
2. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τις ντομάτες κονκασέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλατοπίπερο και περίπου 1 φλυτζάνι νερό σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και αφήνουμε στην άκρη.
4. Ανακατεύουμε το Dirollo Cottage, το Dirollo Mix και τα αυγά.
5. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε εναλλάξ στρώσεις από τα λουκάνικα και τα τυριά, τέλος κόβουμε την mozzarella σε φέτες και την απλώνουμε στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το γάλα.
6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή ελέγχουμε μέχρι να βράσουν οι χυλοπίτες.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.