150 γρ. ανάμικτη σαλάτα (λόλα, ρόκα, ραντίτσιο κτλ.)
125 γρ. Dirollo Mozzarella
8 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο
Για το πέστο με Dirollo Καπνιστό:
2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
50 γρ. Dirollo Καπνιστό
1 σκελίδα σκόρδο
80 ml ελαιόλαδο
1. Ετοιμάζουμε το πέστο: αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα φύλλα βασιλικού, τα πολτοποιούμε με το σκόρδο και το Dirollo Καπνιστό, προσθέτωντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
2. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις σαλάτες, προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις λιαστές ντομάτες, το Dirollo Mozzarella κομμένη σε κύβους και ραντίζουμε με το μπαλσάμικο.
3. Περιχύνουμε με το πέστο, προσθέτουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε αμέσως.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.