Σαλάτα με Κοτόπουλο Ψητό και Dirollo Emmental
ΥΛΙΚΑ
2 ματσάκια ρόκα
1 στήθος κοτόπουλο
250 gr. Dirollo Emmental
1 κόκκινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
5 κουταλιές της σούπας ρόδι
2 κουταλιές της σούπας καρύδι χοντροσπασμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Χυμό μισού πορτοκαλιού
Κρουτόνς
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε το στήθος του κοτόπουλου.
2. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τη ρόκα, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
3. Προσθέτουμε το Dirollo Emmental κομμένο σε κυβάκια.
4. Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι, το μπαλσάμικο.
5. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το στήθος κομμένο σε φέτες, το ρόδι, το καρύδι, τα κρουτόνς και σερβίρουμε την σαλάτα.

- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το dressingμε λίγο μέλι.
- Αν δεν έχουμε ρόδι μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα.

- Η παραπάνω σαλάτα είναι ο σύμμαχος σου στο αδυνάτισμα! Οι φυτικές ίνες της ρόκας δεσμεύουν το διατροφικό λίπος και μειώνουν την απορρόφηση του, και από την άλλη οι πρωτεΐνες από το κοτόπουλο & το τυρί βοηθούν στην αύξηση της μυϊκής μας μάζας, που αποτελεί το μεταβολικά ενεργό ιστό.


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.