1000 gr. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
350 gr. Dirollo Καπνιστό
200 gr. ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουσταρδα
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό.
2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί ώστε να πάρουμε έναν αφράτο κιμά.
3. Σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε τα ¾ του κιμά, κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια και το κλείνουμε στο κέντρο, από επάνω τοποθετούμε τον υπόλοιπο κιμά πιέζουμε να κλείσει καλά.
4. Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.
5. Αφού ξεφορμάρουμε το ρολό, όσα υγρά έχουν μείνει τα δένουμε με ελάχιστο κόρν φλάουρ.
6. Σερβίρουμε με σαλάτα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.