SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 483 θερμίδες

    Τώρα μόνο 420

    Ριζότο με Μανιτάρια και Dirollo Καπνιστό

    • 4 μερίδες
    • 40 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 483 θερμίδες

    Τώρα μόνο 420

    Ριζότο με Μανιτάρια και Dirollo Καπνιστό

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 483 θερμίδες

    Τώρα μόνο 420

Ριζότο με Μανιτάρια και Dirollo Καπνιστό

ΥΛΙΚΑ

150 gr. Dirollo Καπνιστό

300 gr. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή γλασέ)

250 gr. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι μέτριο

1 σκελίδα σκόρδο

150 ml. κρασί λευκό

50 gr. ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1100 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλου

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός

1 κουταλιά της σούπας δυόσμος

1 κουταλιά της σούπας  άνηθος

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να γυαλίσει.

2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. 

3. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζωμό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το ριζότο, προσθέτοντας τον ζωμό, μισό φλυτζάνι κάθε φορά που θα τον απορροφά το ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κάθε τόσο.

4. Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκκομένα και το ξύσμα του λεμονιού λίγο πριν αποσύρουμε το ριζότο από την φωτιά.

5. Στο μεταξύ έχουμε ήδη σωτάρει τα μανιτάρια να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο ριζότο μαζί με το βούτυρο και το Dirollo τριμμένο.

6. Ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε ζεστό.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.