Για τη βάση:
200 gr. αλεύρι
60 gr. βούτυρο
50 gr. ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Για τη γέμιση:
500 gr. Adoro τυρί κρέμα
150 gr. ζάχαρη
350 ml. γάλα φρέσκο
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κάψουλα βανιλλίνης
3 κρόκους
1 κουταλιά της σούπα ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη:
3 ασπράδια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κάψουλα βανιλλίνης
1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για την βάση, μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την απλώνουμε σε τσέρκι ή ταψί 24-26 εκατοστών, ώστε να καλύψουμε τον πάτο της.
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε το Adoro τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζουμε το χτύπημα 2 λεπτά.
3. Ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε επάνω από την βάση.
4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 175ο C.
5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια.
6. Απλώνουμε την μαρέγκα επάνω από το cheesecake ή με ένα κορνέ δημιουργούμε ροζέτες.
7. Ψήνουμε και πάλι το cheesecake για 30 λεπτά στον αέρα στους 160ο C.
8. Aφήνουμε το cheesecake να κρυώσει καλά και αν θέλουμε το διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.