SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • Κέικ Καρότου με Σαντιγύ Dirollo Spread

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 518 θερμίδες

    Τώρα μόνο 440

    Κέικ Καρότου με Σαντιγύ τυρί κρέμα

    • 10 μερίδες
    • 120 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 518 θερμίδες

    Τώρα μόνο 440

    Κέικ Καρότου με Σαντιγύ τυρί κρέμα

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 518 θερμίδες

    Τώρα μόνο 440

Κέικ Καρότου με Σαντιγύ τυρί κρέμα

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

240 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 gr. καρότο τριμμένο

300 gr. μήλα

3 μεγάλα αυγά

180 gr. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

50 gr. σταφίδες σουλτανίνα

60 gr. αμύγδαλα

¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη:

300 gr. Adoro τυρί κρέμα

300 gr. ζάχαρη άχνη

80 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ κάψουλα βανιλλίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι μετο baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά.

2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και τα μήλα.

3. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζουμε την ανάδευση 2 λεπτά και σταματάμε το χτύπημα.

4. Προσθέτουμε στο μείγμα τις σταφίδες, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και ενσωματώνουμε με σπάτουλα τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά.

5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα με έλασμα 24 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 -60 λεπτά και αφήνουμε το κέικ καρότου να κρυώσει.

6. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ: Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί Adoro τυρί κρέμα με το βούτυρο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την βανιλλίνη και την άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.

7. Καλύπτουμε το κέικ και αν θέλουμε προσθέτουμε φρούτα ή ξηρούς καρπούς για να το διακοσμήσουμε.

  • Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι φρέσκια τριμμένη ρίζα τζίντζερ στο μείγμα.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλεύρι ολικής άλεσης.
  • Τα αμύγδαλα μπορούμε να αντικαταστήσουμε με καρύδια.
  • Τα καρότα αποτελούν τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και β-καροτίνη-πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α, η οποία προσδίδει σημαντικές αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες στον οργανισμό, ενώ παράλληλα αποδίδει ελάχιστες θερμίδες.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.