125 gr. μπισκότα Digestive
75 gr. βούτυρο
500 gr. Adoro τυρί κρέμα
180 gr. λευκή κουβερτούρα
150 gr. ζαχαρούχο γάλα
50 ml. κρέμα γάλακτος
6 φύλλα ζελατίνης
200 gr. έτοιμη καραμέλα
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, το οποίο έχουμε λιώσει.
2. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο μιας φόρμας με έλασμα και στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου.
3. Αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού.
4. Σε παγωμένο νερό βάζουμε την ζελατίνη να μαλακώσει και λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
5. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
6. Στο μίξερ χτυπάμε το Adoro τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος και τέλος την λιωμένη σοκολάτα.
7. Ρίχνουμε την κρέμα τυριού μέσα στην φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
8. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την καραμέλα, αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
9. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας καραμέλα ως εξής: Σε ένα τηγανάκι βάζουμε να λιώσουν 150 gr. ζάχαρη λευκή, μόλις ρευστοποιηθεί προσθέτουμε 200 ml. κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε προηγουμένως ζεστάνει μέχρι να πάρει μια καλή βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.