200 γρ. Dirollo Kαπνιστό 14% λιπαρά κομμένο σε κύβους
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 μαραθόριζες (φινόκιο) κομμένες στα 4
4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα 4
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγη σκόνη σκόρδου
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
λίγη κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C, πλένετε και ετοιμάζετε τα λαχανικά σας όπως περιγράφεται στα υλικά.
2. Τα αραδιάζετε σε ταψάκι, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά, μοιράζετε από πάνω τους το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, πασπαλίζετε με λίγη σκόνη σκόρδου και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
3. Ψήνετε τα λαχανικά στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το φινόκιο. Προς το τέλος του ψησίματος βγάζετε τα λαχανικά από το φούρνο και τα πασπαλίζετε με το τριμμένο Dirollo καπνιστό.
4. Ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη να λιώσει το τυρί, τα ξεφουρνίζετε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα ή τα μοιράζετε σε πιάτα. 5. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτετε σταγόνες από κρέμα βαλσάμικο εδώ κι εκεί και σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.