Σαλάτα Ζυμαρικών με Ψητά Λαχανικά και Dirollo Mozzarella
ΥΛΙΚΑ
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
3 μικρά μανιτάρια
4-5 ντοματίνια
200 γρ. κοραλλάκι ζυμαρικά
200 γρ. Dirollo Mozzarella
100 γρ. Dirollo Kαπνιστό
100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
Φύλλα βασιλικού
Θυμάρι
Κρέμα βαλσάμικου
Ελαιόλαδο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τα λαχανικά, εκτός από τα ντοματίνια, σε φέτες και λωρίδες, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με θυμάρι, αλάτι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν στο γκριλ, τον φούρνο ή στο τηγάνι.
2. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά και τα κρατάμε ζεστά.
3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, προσθέτουμε την γαλοπούλα και την Dirollo Mozzarella σε κύβους.
4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κρέμα βαλσάμικο και τέλος τα ντοματίνια κομμένα στα 4 και τα φύλλα βασιλικού και το Dirollo Καπνιστό σε φλύδες.

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο κοντό ζυμαρικό μας αρέσει.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά για επιπλέον γεύση και άρωμα.

- Μια συνταγή που θα δώσει «ώθηση» στον μεταβολισμό σου, μιας και ο οργανισμός δυσκολεύεται να μετατρέψει τις φυτικές ίνες των λαχανικών και τις πρωτεΐνες του τυριού αυτού του πιάτου, σε λίπος και άρα χρειάζεται να «κάψει» πολλές θερμίδες για να τις αφομοιώσει!


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.