Για τη ζύμη:
350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φακελάκι μαγιά στιγμής ή 10 gr. νωπή
175 ml. νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
Dirollo Mix
Ζαμπόν
Μπέικον
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
2. Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
3. Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο, κόβουμε με κουπ πατ και γεμίζουμε με Dirollo Mix, ζαμπόν και μπέικον ψιλοκομμένο.
4. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες με πιρούνι να κλείσουν καλά.
5. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν, ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί τα πισία.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.