500 gr. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
200 gr. Dirollo Emmental Light
200 gr. μανιτάρια
2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο καρότο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
5 πατάτες
50 gr.βούτυρο
100 ml. γάλα
Ελαιόλαδο
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ταμπάσκο, προαιρετικά
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο.
2. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά, τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό, ταμπάσκο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, βράζουμε τον κιμά μέχρι να μην έχει υγρά.
5. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
6. Τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε το γάλα, μοσχοκάρυδο και το βούτυρο.
7. Ανακατεύουμε τον κιμά με το τριμμένο Dirollo Emmental Light, κρατάμε λίγο για το τελείωμα του φαγητού.
8. Στρώνουμε τον κιμά σε ένα πυρέξ, από επάνω στρώνουμε τον πουρέ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και την φρυγανιά.
9. Ψήνουμε την κιμαδόπιτα για 40 λεπτά και σερβίρουμε.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.