800 γρ. Dirollo Emmental Light
500 γρ. ανθότυρο
8 πιπεριές κέρατο μεγάλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγη φρέσκια ρίγανη
150 ml ελαιόλαδο
6 ντομάτες μεγάλες ώριμες
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
1. Βγάζουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τα σπόρια.
2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα τυριά μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές μας.
3. Τρίβουμε στο multi τις ντομάτες μαζί με το ελαιόλαδο, το πιπέρι , το αλάτι και την ζάχαρη και περιχύνουμε τις πιπεριές.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 50’- 60’ ανάλογα με το φούρνο.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.