150 γρ. τριμμένο Dirollo Καπνιστό 14% λιπαρά
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
1 ντομάτα ώριμη κομμένη στα 4
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρεδάκια
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας κάπαρη
1 χούφτα ελιές μαύρες
αλάτι, πιπέρι
1. Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα τους, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
2. Βάζετε στο multi την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια (μαζί με το πιο τρυφερό πράσινο μέρος), λίγο από το ελαιόλαδο, τον περισσότερο από το μαϊντανό και τα ψιλοκόβετε πολύ καλά. Τρίβετε στον τρίφτη και τα καρότα.
3. Στραγγίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ. Αφού κρυώσουν, τις πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και τις περιχύνετε με το μίγμα της ντομάτας, προσθέτετε το τριμμένο καρότο, την πιπεριά, το περισσότερο από το Dirollo Καπνιστό, το ξύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την κάπαρη και ανακατεύετε καλά.
4. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα σε σαλατιέρα ή ατομικά μπολ διακοσμώντας με ελιές, λίγο ακόμη Dirollo Καπνιστό και μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.