300 γρ. Dirollo Καπνιστό κομμένο σε κύβους 2χ2 εκ.
2 ασπράδια αβγών
αλεύρι
γαλέτα
Πανάρουμε το Dirollo Καπνιστό με την εξής σειρά : αλεύρι – αυγό – γαλέτα
Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας πλυμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια (λόλα, μαρούλι, iceberg, κινέζικο λάχανο, ρόκα)
Σάλτσα δυόσμου :
1 Dirollo Cottage (250 γρ.)
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
120 ml ελαιόλαδο
1 μάτσο δυόσμο (τα φύλλα μόνο)
χυμό από 1 πορτοκάλι
1. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι πάρα πολύ καλά.
2. Ανακατεύουμε την σαλάτα με τη σάλτσα.
3. Τηγανίζουμε το Dirollo Καπνιστό ώσπου να ροδίσει σε μπόλικο ηλιέλαιο. Τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα λάδια του.
4. Τοποθετούμε το παναρισμένο Dirollo Καπνιστό πάνω από την σαλάτα μας και σερβίρουμε.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.