Ομελέτα με Σπανάκι, Πορτοκάλι και Dirollo Καπνιστό
ΥΛΙΚΑ
200 gr. σπανάκι καθαρισμένο
100 gr. Dirollo Καπνιστό
100 gr. μπριζόλα καπνιστή
3 αυγά βιολογικά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε σε κυβάκια το μισό πορτοκάλι και την μπριζόλα.
2. Τα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι και σβήνουμε με τον χυμό του μισού πορτοκαλιού.
3. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, αλάτι και μπούκοβο.
4. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε το μισό Dirollo Καπνιστό σε κυβάκια, σκεπάζουμε και αναμένουμε όσο χρειάζεται να ψηθούν τα αυγά.
5. Λίγο πριν τα αποσύρουμε προσθέτουμε και το υπόλοιπο καπνιστό τριμμένο.

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για καπνιστή μπριζόλα απάκι ή σύγκλινο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο πράσο.

- Η χολίνη, λιποτροπική ουσία που συναντάται στο αυγό, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της απώλειας του σωματικού βάρους, ενώ η προσθήκη «λάιτ» τυριού εντείνει αυτή την προσπάθεια μέσω της πρόσληψης λιγότερων θερμίδων και κορεσμένων λιπαρών.


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.