500 gr. Dirollo Emmental Light
100 gr.βούτυρο Adoro
2 κιλά πατάτες
1 κιλό κρέμα γάλακτος Adoro
1 κιλό φρέσκο γάλα
6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
πιπέρι
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές πάχους 1 εκατοστού.
2. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και κόβουμε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σωτάρουμε το σκόρδο και τις πατάτες, αλατο πιπερώνουμε.
3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί και το γάλα.
4. Μεταφέρουμε στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με έμενταλ και ψήνουμε για άλλα 35-45 λεπτά.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.