300 gr. κοντά ζυμαρικά, βίδες ή φιογκάκια
200 gr. Mozzarella Dirollo
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πορτοκαλί πιπεριά
100 gr. βρασμένο καλαμπόκι
4-5 ντοματίνια
4 φέτες προσούτο
1 φλυτζάνι baby ρόκα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
25 ml. ελαιόλαδο
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και αφού τα σουρώσουμε τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
2. Ψιλικόβουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από την ρόκα και τα ντοματίνια.
3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το πετιμέζι.
4. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, τα λαχανικά, την Dirollo Mozzarella κομμένη σε κύβους, την μισή σάλτσα γιαουρτιού και καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.
5. Σε μια ρηχή πιατέλα τοποθετούμε την ρόκα στον πάτο, από επάνω την σαλάτα ζυμαρικών, γαρνίρουμε με τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και το προσούτο σε μικρότερα κομμάτια.
6. Αφήνουμε την μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο, αν έχουμε χρόνο και σερβίρουμε.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.