1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
600 gr. κοτόπουλο φιλέτο μπουτάκια ή στήθος
300 gr. Dirollo Mix
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 αυγά μεγάλα
3-4 κουταλιές γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Σουσάμι, προαιρετικά
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάρια, τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε φέτες.
2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για μερικά λεπτά.
3. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε το Dirollo Mix, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα και το ένα αυγό χτυπημένο με το γάλα.
4. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε αντικολλητικό μέτριο ταψί, προσθέτουμε την γέμιση και με το άλλο φύλλο σκεπάζουμε, διπλώνουμε τις άκρες, χαράζουμε ελαφρά και αλείφουμε με το ασπράδι ενός αυγού και αν θελουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 185ο C.
6. Σερβίρουμε την κοτόπιτα καυτή και απολαμβάνουμε!
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.