1,5 κιλά κολοκυθάκια
250 gr. φέτα τριμμένη
250 gr. Dirollo Emmental Light τριμμένο
500 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια baking powder
½ ματσάκι Μαϊντανό
2 κρεμμύδια ξερά
6 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη
1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
2. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
3. Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.