Κις Λορέν με Κολοκυθάκια και Dirollo
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
300 gr. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κρόκο αυγού
100 ml. νερό παγωμένο
150 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
2 κολοκυθάκια
2 αυγά
100 gr. Dirollo Καπνιστό
100 gr. Dirollo Emmental Light
220 gr. gr. Dirollo Cottage
100 ml. κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
2. Τρίβουμε τα δύο υλικά με τις παλάμες μας μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα, προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, την ζάχαρη και το νερό.
3. Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί, τυλιγμέμη σε μεμβράνη, στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τρίβουμε τα τυριά.
5. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 3 εκατοστά πάχος, το απλώνουμε σε μια ταρτιέρα 24 εκ. και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
6. Ανακατεύουμε το Dirollo Cottage, τα τριμμένα τυριά, κρέμα γάλακτος, το σκόρδο πολτοποιημένο, το θυμάρι, το ελαιόλαδαδο και το αυγό.
7. Απλώνουμε το μισό μείγμα τυριών στην βάση, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια κυκλικά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
8. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτ΄σ στους 180ο C και σερβίρουμε.

- Καταναλώστε με μέτρο και επωφεληθείτε! Το μαγγάνιο, μέταλλο που περιέχετε στα κολοκύθια, αποτελεί σημαντικό συστατικό για την παραγωγή προλίνης, ενός αμινοξέος που προωθεί τη δημιουργία του κολλαγόνου. Παράλληλα, η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από το τυρί.


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.