SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 480 θερμίδες

    Τώρα μόνο 375

    Κιουνεφέ Πολίτικο, το Εναλλακτικό

    • 10 μερίδες
    • 75 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 480 θερμίδες

    Τώρα μόνο 375

    Κιουνεφέ Πολίτικο, το Εναλλακτικό

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 480 θερμίδες

    Τώρα μόνο 375

Κιουνεφέ Πολίτικο, το Εναλλακτικό

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο καταΐφι

200 gr. βούτυρο, βιολογικό

400 gr. Dirollo Μozzarella

350 gr. ζάχαρη καρύδας

200 ml. νερό

½ κάψουλα βανιλλίνης ή υγρή βανίλια, προαιρετικά

Χυμό λεμονιού

50 gr. φυστίκια Αιγίνης αλεσμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζουμε το φύλλο για το κιουνεφέ, «ανοίγοντάς» το με τα δάχτυλά μας ώστε να γίνει αφράτο.

2. Λιώνουμε το βούτυρο και κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.

3. Απλώνουμε το μισό φύλλο καταΐφι στο ταψί, το ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και το πιέζουμε καλά με τις παλάμες μας.

4. Κατόπιν απλώνουμε την μοτσαρέλα σε όλη την επιφάνεια.

5. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο καταΐφι και πιέζουμε και πάλι πολύ καλά για να γίνει συμπαγές, ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC ανάλογα την δύναμη του φούρνου για 45-50 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι,  σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, μερικές σταγόνες βανίλιας και λεμονιού, την ζάχαρη καρύδας και την φλούδα από το λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.

8. Μόλις βγάλουμε καυτό το κιουνεφέ από τον φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια και σερβίρουμε αμέσως με παγωτό καϊμάκι!

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.