SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 891 θερμίδες

    Τώρα μόνο 815

    Κέικ με σύκα ξερά, κονιάκ, καπνιστή γαλοπούλα και Dirollo Kαπνιστό

    • 7 μερίδες
    • 60 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 891 θερμίδες

    Τώρα μόνο 815

    Κέικ με σύκα ξερά, κονιάκ, καπνιστή γαλοπούλα και Dirollo Kαπνιστό

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 891 θερμίδες

    Τώρα μόνο 815

Κέικ με σύκα ξερά, κονιάκ, καπνιστή γαλοπούλα και Dirollo Kαπνιστό

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για μια μεγάλη φόρμα του κέικ μακρόστενη ή 2 μικρότερες του ψωμιού:

250 γρ. Dirollo Kαπνιστό σε κύβους

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

5 ασπράδια αβγών

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι 0%

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

5 κουτ. σούπας κονιάκ

150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη

100 γρ. σύκα ξερά ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

1 πρέζα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.

2. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τμηματικά το γιαούρτι 0%, τη μουστάρδα και το κονιάκ.

3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα του αλευριού. Ανακατεύετε την καπνιστή γαλοπούλα, το Dirollo Kαπνιστό, τα περισσότερα καρύδια και τα σύκα πασπαλίζοντάς τα ελαφρά με λίγο αλεύρι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ κι ενσωματώνετε τα τελευταία υλικά στο μίγμα του κέικ, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

4. Αδειάζετε το μίγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα καρύδια. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

5. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει 5 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Τρώγεται ευχάριστο τόσο κρύο όσο και χλιαρό.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.