Για τη ζύμη:
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
1000 gr. σπανάκι καθαρισμένο
400 gr. Dirollo Cottage
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο μεγάλο
1 ματσάκι άνηθο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 αυγό για την επάλειψη
1. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, το πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας για να βγάλει τα υγρά του.
2. Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον άνηθο, το κρεμμύδι και τον δυόσμο, τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι.
3. Ανακατεύουμε το Dirollo Cottage, το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, περιχύνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
4. Σε ένα μέτριο και λαδωμένο ταψί στρώνουμε 4 φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά.
5. Ρίχνουμε το μισό μείγμα, τοποθετούμε από επάνω δύο φύλλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
6. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία τα οποία ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
7. Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι την πίτα, χτυπάμε το αυγό με λίγο 2 κουταλιές της σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια.
8. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C. Στις αντιστάσεις.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.