SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 420 θερμίδες

    Τώρα μόνο 300

    Ελαφριά Σπανακόπιτα με Dirollo Cottage

    • 10 μερίδες
    • 90 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 420 θερμίδες

    Τώρα μόνο 300

    Ελαφριά Σπανακόπιτα με Dirollo Cottage

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 420 θερμίδες

    Τώρα μόνο 300

Ελαφριά Σπανακόπιτα με Dirollo Cottage

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες

1000 gr. σπανάκι καθαρισμένο

400 gr. Dirollo Cottage

100 gr. γιαούρτι στραγγιστό

1 ξερό κρεμμύδι

1 πράσο μεγάλο

1 ματσάκι άνηθο

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο

2 αυγά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

1 αυγό για την επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, το πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας για να βγάλει τα υγρά του.

2. Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον άνηθο, το κρεμμύδι και τον δυόσμο, τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι.

3. Ανακατεύουμε το Dirollo Cottage, το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, περιχύνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.

4. Σε ένα μέτριο και λαδωμένο ταψί στρώνουμε 4 φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά.

5. Ρίχνουμε το μισό μείγμα, τοποθετούμε από επάνω δύο φύλλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα.

6. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία τα οποία ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

7. Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι την πίτα, χτυπάμε το αυγό με λίγο 2 κουταλιές της σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια.

8. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C. Στις αντιστάσεις.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.