2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
600 g τυρί κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
120 g ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανιλλίνης
3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
500 ml νερό χλιαρό
Κακάο σκόνη για το σερβίρισμα
1. Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος 20 λεπτά στην κατάψυξη.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και την άχνη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
3. Αναμειγνύουμε το νερό με τον καφέ.
4. Κατόπιν στρώνουμε τα μισά μπισκότα, τα οποία βουτάμε πρώτα στον καφέ, σε μια τετράγωνη φόρμα, στρώνουμε από πάνω την κρέμα και τέλος τα υπόλοπα μπισκότα.
5. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.