500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ασπράδι αβγού
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Dirollo Mix
6 ψωμάκια στρογγυλά ολικής αλέσεως
ροδέλες κρεμμυδιού (προαιρετικά)
αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
φέτες ντομάτας
φύλλα μαρουλιού
μαγιονέζα light και μουστάρδα
1. Βάζετε τον κιμά σε λεκανίτσα και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη σόγια σος, τον μαϊντανό, το ασπράδι του αβγού και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά, το κρασί και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα, το οποίο αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να μαριναριστούν τα αρώματα.
2. Ύστερα χωρίζετε το μείγμα του κιμά στα έξι και πλάθετε έξι στρογγυλά μπιφτέκια τα οποία ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
3. Ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε ελαφρά στην τοστιέρα (χωρίς να την κλείσετε). Έπειτα τα βγάζετε και τοποθετείτε πρώτα τις φέτες του Dirollo Mix, μετά τα μπιφτέκια και από πάνω την ντομάτα, το μαρούλι, το αγγουράκι και τις φέτες του κρεμμυδιού.
4. Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας στα cheese burgers μαγιονέζα και μουστάρδα κατά βούληση.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.