250 gr. Dirollo Emmental Light τριμμένο
250 gr. αλεύρι φαρίνα
1 κουταλίτσα του γλυκού bakingpowder
2 αυγά
125 gr. βούτυρο Adoro, σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml. φρέσκο γάλα
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
150 gr. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός της φαρίνα και του baking powder σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά την φαρίνα και το μπέικιν μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεσαία φόρμα, καλά αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50’ με 60’ ανάλογα τον φούρνο.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.