Αλμυρά Muffins με Λαχανικά και Dirollo Mozzarella
ΥΛΙΚΑ
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
200 gr. Dirollo Mozzarella
170 gr. αλεύρι φαρίνα
1 ξερό κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
2 καρότα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
50 ml. ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τρίβουμε τα λαχανικά στο χοντρό του τρίφτη και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το οποίο σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
2. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το baking powder, τον δυόσμο, την mozzarella κομμένη σε κυβάκια, τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
3. Μεταφέρουμε σε 8 ατομικά φορμάκια ή θήκες για muffin.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180ο C

- Αν δεν μας αρέσει ο δυόσμος μπορούμε να τον παραλείψουμε ή να προσθέσουμε λίγο θυμάρι.
- Αντί για mozzarella μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και Dirollo Classic.

- Ήξερες ότι το τυρί πέρα από σημαντική πηγή ασβεστίου, αποτελεί και καλή πηγή σεληνίου; Συστατικό με πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, το οποίο όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά παράλληλα έχει φανεί και ότι ασκεί προστατευτική δράση έναντι κάποιον μορφών καρκίνου!


Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.