300 gr. ρύζι για ριζότο
1000 gr. γαρίδες
200 gr. Dirollo Kαπνιστό
1 κρεμμύδι μέτριο
50 ml. ούζο
250 gr. ντομάτα κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα ντοματάκια, την ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε την σάλτσα να δέσει.
2. Βράζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά και κρατάμε 600 ml. από τον ζωμό για να ετοιμάζουμε το ρύζι το οποίο περνάμε από σίτα.
3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
4. Σε βαθύ σκεύος σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι, το ούζο και την σάλτσα.
5. Βράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά και προσθέτουμε όσο ζωμό χρειαστεί ώστε να βράσει το ρύζι.
6. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τις γαρίδες, το ούζο και το Dirollo τριμμένο.
7. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.