6 σφιχτές ντομάτες
220 γρ. Dirollo Cottage
300 γρ. τόνο σε νερό
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% λιπαρά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Αλάτι
1. Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εωτερικό τους, αλατίζουμε το εσωτεικό τους και τις τοποθετούμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.
2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
3. Γεμίζουμε τις ντομάτες και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
4. Αν θέλουμε αφήνουμε τις γεμιστές ντομάτες στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσουν διαφορετικά σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με παξιμάδια ή κριτσίνια.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.