4 φιλέτα γλώσσας
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
2 αυγά
150 gr. κόρν φλέικς ολικής άλεσης
100 gr. αλεύρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αραβοσιτέλαιο, προαιρετικά
Για το ντιπ:
200 gr. Adoro τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας άνιθο
1 λεμόνι
1. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
2. Χτυπάμε τα αυγά ένα μπωλ πολυ καλά και σπάμε τα κορν φλέικς, στα οποία προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
3. Πανάρουμε τα φιλέτα, πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος με τα κόρν φλέικς.
4. Ακουμπάμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, είτε τα τηγανίζουμε.
5. Αναμειγνύουμε το Adoro τυρί κρέμα , το άνιθο, ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα του.
6. Σερβίρουμε τα φιλέτα με το ντιπ τυριού.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.