150 γρ. Dirollo Kαπνιστό, κομμένο σε κυβάκια
50 γρ. Dirollo Classic, τριμμένο
500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
3 φέτες ψωμί σίκαλης, χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 χούφτα μαϊντανό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή μισό κουτ. γλυκού ξερή
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 210°C και στρώνετε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
2. Τοποθετείτε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ρίγανη στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
3. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί, το μείγμα του κρεμμυδιού, την ρίγανη, το Dirollo Classic, την πάπρικα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά τα υλικά.
4. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα του κιμά και πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες στο κέντρο των οποίων τοποθετείτε από ένα κυβάκι Dirollo Kαπνιστό και τους ξαναπλάθετε ώστε να είναι από παντού καλυμμένο το τυρί.
5. Αραδιάζετε τα κεφτεδάκια στο ταψάκι και το τοποθετείτε ψηλά στο φούρνο. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
6. Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.