SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 1027 θερμίδες

    Τώρα μόνο 905

    Φιλετάκια χοιρινά κρασάτα με λεμονάτο ριζότο και Dirollo Classic

    • 4 μερίδες
    • 60 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 1027 θερμίδες

    Τώρα μόνο 905

    Φιλετάκια χοιρινά κρασάτα με λεμονάτο ριζότο και Dirollo Classic

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 1027 θερμίδες

    Τώρα μόνο 905

Φιλετάκια χοιρινά κρασάτα με λεμονάτο ριζότο και Dirollo Classic

ΥΛΙΚΑ

Για το ριζότο:

½ φλιτζάνι Dirollo Classic τριμμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ γιαούρτι στραγγιστό 0%

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα καλής ποιότητας

600 ml ζωμό κοτόπουλου (από βιολογικό κύβο) καυτό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος)

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό

1 λεμόνι ξύσμα και χυμό

Για τα φιλετάκια:

600 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε φέτες πάχους 2εκ.

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο θυμάρι ξερό

1 κρασοπότηρο κρασί λευκό

1 λεμόνι ξύσμα και χυμό

Για το σερβίρισμα:

λίγο Dirollo Classic κομμένο σε φλούδες

μερικά κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι

λίγο ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε το ριζότο: Ετοιμάζετε το ζωμό να είναι καυτός και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρετε με αυτό το κρεμμυδάκι να γυαλίσει και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει διάφανος ο κόκκος και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τον καυτό ζωμό, φροντίζοντας κάθε φορά που τον απορροφά το ριζότο να τον ανανεώνετε και να το ανακατεύετε πολύ συχνά. Όταν το ρύζι μαγειρευτεί (ο κόκκος πρέπει να κρατάει λίγο) και έχει λίγο από το ζουμί του, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Στο τέλος ρίχνετε το τριμμένο Dirollo Classic και γιαούρτι ώστε να γίνει ωραίο και ζουμερό το ριζότο σας και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Παράλληλα με το ριζότο ετοιμάζετε και τα φιλετάκια. Τα αλατοπιπερώνετε τα πασπαλίζετε με το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

2. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί στη φωτιά και ψήνετε τα φιλετάκια στο καυτό τηγάνι μέχρι να κάνουν ροδοκόκκινη κρούστα και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και το λεμόνι και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε ως εξής: Μοιράζετε το ριζότο λεμονιού σε πιάτα και δίπλα βάζετε τα φιλετάκια. Με το εργαλείο που καθαρίζετε πατάτες κόβετε λεπτές φλούδες Dirollo Classic πάνω από το φαγητό και λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού. Διακοσμείτε με φρέσκα κλαδάκια θυμαριού και σερβίρετε αμέσως.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.