200 γραμ. Dirollo Classic
600 γραμ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτά σνίτσελ
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 ασπράδια αβγών
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
οδοντογλυφίδες για το στερέωμα
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200o C. Πλένετε και στεγνώνετε τα σνίτσελ με χαρτί κουζίνας. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 8×8 εκ. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, σε δεύτερο τα ασπράδια και σε τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
2. Κόβετε το Dirollo Classic σε μπαστούνια πάχους ενός δαχτύλου και σε μήκος που δεν θα ξεπερνά το πλάτος των σνίτσελ.
3. Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και τα περνάτε από το αλεύρι. Τοποθετείτε από ένα μπαστούνι τυριού σε κάθε σνίτσελ και το γυρίζετε σε ρολό. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο νερό και βουτάτε μέσα τα σνίτσελ. Στερεώνετε κάθε ρολό με δύο οδοντογλυφίδες και ύστερα τα περνάτε από το μείγμα της φρυγανιάς, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.
4. Βάζετε ένα δάχτυλο λάδι στο τηγάνι σας και αφού κάψει, ρίχνετε τα σνίτσελ στο καυτό λάδι (μετά χαμηλώνετε τη φωτιά) να τηγανιστούν μέχρι να κάνουν τραγανή ρόδινη κρούστα από τη μια πλευρά. Τα γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
5. Βγάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά ακόμη.
6. Σερβίρετε τα σνίτσελ ζεστά, αφού τους αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες. Συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.