SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 924 θερμίδες

    Τώρα μόνο 897

    Σαλάτα Caesar’s με κοτόπουλο και Dirollo Καπνιστό

    • 4 μερίδες
    • 40 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 924 θερμίδες

    Τώρα μόνο 897

    Σαλάτα Caesar’s με κοτόπουλο και Dirollo Καπνιστό

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 924 θερμίδες

    Τώρα μόνο 897

Σαλάτα Caesar’s με κοτόπουλο και Dirollo Καπνιστό

ΥΛΙΚΑ

50 γραμ. Dirollo Καπνιστό σε φλούδες

1 μεγάλο μαρούλι (τα τρυφερά φύλλα)

4 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως κομμένο σε κυβάκια

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

αλάτι, πιπέρι

Για το dressing:

1/4 φλιτζ. τσαγιού Dirollo Καπνιστό τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

5-6 φιλέτα αντζούγιας στραγγισμένα

½ κουτ. γλυκού Worcestershire sauce

3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε πρώτα το dressing. Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο, με τον χυμό λεμονιού, τη Worcestershire sauce, τη μουστάρδα, το Dirollo Καπνιστό και τις αντζούγιες, ώσπου να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας διαρκώς, ώσπου να πήξει το dressing.

2. Ετοιμάζετε τα κρουτόν. Ανακατεύετε το ψωμί με το λάδι και το σκόρδο μέσα σε ταψάκι και το ψήνετε ξεσκέπαστο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C ώσπου να ξεροψηθεί.

3. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνετε σε αντικολλητικό σκεύος με ρίγες. Αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες.

4. Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα φύλλα του μαρουλιού. Κόβετε τα μεγάλα σε χοντρά κομμάτια, ενώ τα μικρά φυλλαράκια της καρδιάς του τα αφήνετε ολόκληρα.

5. Ανακατεύετε σε μια σαλατιέρα ή πιατέλα το μαρούλι, το ψητό κοτόπουλο και τα κρουτόν. Περιχύνετε με το dressing του Καίσαρα. Διακοσμείτε με τις φλούδες του Dirollo Καπνιστό και σερβίρετε αμέσως.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.